menu


volontør program i Street Children

Arbejd med gadebørn som frivillig : (1 uge til 4 måneder)

Volunteer in Street Children nepal

Gadebørn i Nepal

Antallet af gadebørn er stigende i de større byer i Nepal, og specielt i Kathmandu finder man et stort antal af gadebørn. I kathmandu regner man med at der på nuværende tidspunkt er mere end 1000 gadebørn, som hver dag lever uden tag over hovedet. Udenfor Kathmandu menes der at være mere end 4000 hjemløse børn primært fordelt rundt i byerne Pokhara, Biratnagar, Dharan, Nepalgunj og Bhairawa. Gadebørnene er ca. 90% drenge og 10% piger.

Grunden til det stigende antal af gadebørn skyldes bl.a. fattigdom, stigende arbejdsløshed, urbanisering og ganske enkelt at børnene bliver forladt, fordi familien ikke kan forsørge dem. Der findes endnu ikke nogen organisation i Nepal som tager sig af disse børn ved fx at give dem tag over hovedet om natten, mad i maven, sikkerhed og sundhed. Derfor ser man at disse børn bruge dagene på at vandre rundt i gaderne og om natten kan man se disse ligge og sove i gaderne, hvilket er et farligt og usikkert liv for et barn. Dette gør dette projekt ekstremt vigtigt, idet du igennem dette projekt har mulighed for at støtte og hjæle gadebørnene som enten er blevet forladt eller udstødt af deres egen familie eller samfund. Desværre ses det ofte at gadebørn bliver involveret i prostitution, idet dette kan give dem penge til fx mad eller en trøje til at holde varmen i de kolder nepalesiske vinternætter. Det ses desværre også at gadebørnene tyer til rygning, alkohol, stofmisbrug og/eller snifning af lightergas, hvilket kan være en måde for børnene at komme igen dagen på, idet de så for en stund kan glemme sulten og kulden. Børnens overlevelses metoder og deres ringe viden omkring fx sanitæreforhold og sundhed gør, at man kan finde HIV smittede blandt dem.

Gadebørnene ser turisterne som en måde at overleve på ved at tigge mad og penge fra dem. Når turistsæsonen i Nepal ender, vil man kunne se gadebørnen rode igennem skrald for at finde mad og samle plastik som de kan sælge. Grundet manglen på mad og et sted at sove er gadebørnene ofte beskidte og bærer præg af at have lus og udslæt. Gadebørnene lever side om side med gadehunde, som oftes er bærere af forskellige sygdomme, hvilket igen går ud over børnenes helbred. Derfor er det nødvendigt at hjælpe disse børn gennem frivilligt arbejde, og som frivillig kan du yderligere være med til at skabe opmærksomhed omkring problemet, og derved forhåbentligt forbedre livet for disse børn. Vi hos HFN håber på at kunne skabe nogle tryge rammer for gadebørnene, hvor de kan komme og få mad, et sted at sove, samt basal viden omkring fx sundhed.

Krav til den frivillige:

frivillige skal vare:

 • Den frivillige skal vare mindst 16 eller aldre ved start pa bornehjemmet.
 • Have et abent sind, samt en flexibel holdningen i forhold til at arbejde i et nyt og anderledes miljo.
 • Vare parat til at udfore fysisk arbejde pa bornehjemmet.
 • Have lyst til at arbejde med bornene.
 • Kunne snakke flydende engelsk.

Dette sorge vi for:

Afhentning i lufthavn/transport:

 • Frivillige afhentes i Nepals internationale lufthavn i Kathmandu (Tribhubvan Airport) af vores manager eller en reprasentant for HFN
 • De friville som allerede befinder sig i Kathmandu, vil blive afhentet pa et modested aftalt mellem frivillig og manager for HFN.

Introduktions til Kathmand og sproget:

Alle frivillige vil ved ankomst modtage en orientering fra vores manager omkring fx sikkerhed, transport, det nepalesiske sprog og den nepalesiske kultur. Derudover vil alle frivillige modtage en guided to-dags tur rundt i Kathmandu dalen. Denne to-dags tur sker lobende under opholdet. .

Logi:

Under dit ophold her vil du enten bo pa vores bornehjem, hos en lokal nepalesisk familie eller pa et hostel tilknyttet projektet. Pa bornehjemmet tildeles frivillige eget varelse med badevarelse som oftes deles med andre frivillige. Dog kan det arrangeres at man som frivillig kan fa enevarelse. Bor man hos en nepalesiske familie har man en enestaende chance for at opleve den nepalesiske livsstil, samt at bo hos en varm og velkommende familie. Her kan der endda vare mulighed for at lare at lave nepalesisk mad. Under dit ophold vil vores personal besoge dig hver anden uge, hvor vi vil tjekke op pa, hvordan du har det og om der er noget vi kan gore for dig, for at dit ophold hos os bliver endu bedre.

Mad:

Der sorges for to maltider pr. Dag til de frivillige, samt en eftermiddags snack. Al mad laves med lokale indgredienser og er typiske nepalesiske retter som Dal, Bhat, Tarkali og Achar (disse retter inkludere ris, karry og grontsager).

Projektets placering:

Vores projekter er placeret ovedr alt i Nepal, og derfor kan du valge sted ud fra interesse og det valgte projekt. Dog er projekterne hovedsagligt placeret i Kathmandu, Chitwan, Pokhara, Hetauda og Nawlprasi. De fleste projekter befinder sig indenfor 2-4km fra den frivilliges bosted under opholdet. For at komme til og fra projektet til dagligt opfordres den frivillige til enten at benytte de lokale transportmuligheder eller ga.

Hjalp under opholdet:

Der er mulighed for hjalp fra vores medarbejder dognet, og ved ankomst til Nepal vil du blive givet kontaktoplysningerne pa vores medarbejder, saledes at du altid har mulighed for at kontakte dem og fa deres hjalp.

Information for afgang:

Nar vi har modtaget den sidste betaling for deltagelsen i vores program, vil du blive tilsendt en informationsfolder via e-mail. Denne folder indeholder alle de vigtige informationer omkring deltagelse i vores projekter, informationer omkring landet, Visa regler, oplysninger omkring anbefaldede vaccinationer, detaljered beskrivelse af logi, kontaktinformationer og forslag til ting som er gode at medbringe.

Prisen for at blive frivillige hos os::

Hos HFN prover vi at holde priserne for dit ophold som frivillig sa lave som muligt, samtidig med at du modtager professionel service og bliver klargjort til dit ophold som frivillig i Nepal.
En uge US$ 200
To uger US$ 275
Tre uger US$ 350
Fire uger/en maned US$ 400
For hver ekstra maned US$ 350

Det betaler du for:

Betalingen for dit ophold som frivillig hos os gar til at sorge for at du bliver modt af et professionelt og velkommende projekt. Derudover gar pengene ligeledes til at finansere vores bornehjem, fx gennem husleje, mad, toj og undervisningsgebyr til bornene. Desuden gar noget af belobet til at stotte lokalsamfundet bedst muligt.

Inkludere i dit ophold:

 • Afhentninh i lufthavne og transport til dit hjem under dit ophold her
 • Logi.
 • Mad under dit ophold, nepalesisks sandart, hvilket vil sige 2-3 maltider pr dag.
 • Orientering.
 • Ophold pa vores bornehjem.
 • Sightseeing i Kathmandu dalen.
 • Informationsfolder som modtages for afgang.
 • Mulighed for hjalp fra vores ansatte dognet rundt.
 • NGO government tax.
 • Gratis internet pa vores kontor, som er placeret pa vores bornehjem i Kathmandu

Ikke inkluderet i dit ophold:

Nogle omkostninger som du kan mode som frivillig i Nepal:
 • Transporten til Nepal.
 • Visa omkostninger (Tourist visa koster folgende: 15dage 25US, 30 dage 40US, 90 dage 100US, for hver ekstra dag betales der 2US).
 • Brug af de lokale transportmidler.
 • Perssonligt forbrug udover den mad som er inkluderet.
 • Yderligere donationer til HFN

apply now volunteer orphanage nepal

Volunteer in Street Children Volunteer in Street Children

Hjem vores vision Sponsor En EF Child frivillige Muligheder frivillige Story Galleri FAQS Kontakt os
Frivillige programmer i Nepal Organisation kontakt Info Sponsor et barn
Himalayan Foundation Nepal(HFN)
P.O. Box: 8975 EPC 4030,
Dhapasi, Kathmandu
Skype: Skype Me™!
www.volunteerorphanage.org
info@hfn.org.np
himalayanfn@gmail.com
Deltag på HFN Facebook-side

 • Sponsor et lokalsamfund barn at gå i skole
 • barn sponsorering program i Nepal
 • Nyt hjem til børn
 • Doner til HFN at støtte det arbejde med forældreløse børn og underprivilaged community børn

  HFN er en officielt registreret ikke-statslige, ikke-for-profit organisation (NGO) (Govt. Regd nr. 935) i forbindelse med Social Welfare Råd i Nepal (SWC Regd nr. 24693). i 2007.